1 Ocak 2013 Salı

Larry Page - Türk Şaşkınlığı

Uzun zamandır bir yazıya böyle gülmemiştim;



Arama motorlarının devi Google'in patronu Larry Page
Türklere anlam veremediğini açıkladı!
Neden böyle davranıyorlar?
Detaylı raporları inceleyip sonuçlarına hayret eden Larry Page, Türklerin Google’ı araştırma yapmak ya da bir bilgiye erişmek yerine diğer sitelere bir geçiş aracı olarak kullandıklarını belirlediklerini açıklayan Larry Page “Neden böyle yapıyorlar anlamıyoruz, Facebook’a giriş yapmak için Google’a Facebook yazmak, Twitter’a giriş yapmak için Google’a Twitter yazmak aklı başında bir insanın yapacağı bir arama değil. Böyle yaparak neyi amaçladıklarını henüz anlamadık? Detaylı rapor çıkarmasak Türkiye’de kullanıcıların Google’ı sık sık kullandıklarına inanacaktık” dedi.
"Bizi zarar ettirdiler"
İlk zamanlarda sadece Türkiye’den Google’a giriş sayılarını referans aldıklarını ve bu kriterlere göre kullanım oranının harika olduğunu düşündüklerini açıklayan Page, “Meğer yıllardır raporları yanlış algılıyormuşuz, tüm istatistiklerimiz altüst oldu, bunun hesabını kim verecek şimdi?” diye serzenişte bulundu.
Hakkımızı Yasal Yollarla arayacağız ;
Türk kullanıcıların Facebook’a girmek için Google’a girip, Facebook yazdıktan sonra ilk siteye tıklamalarını bile belki bir anlayışla karşılayabileceklerini, fakat bazı Türk kullanıcılarının Google’a girmek için Google’ı açıp Google yazmalarından dolayı sistemlerinin sonsuz döngüye girdiğini ve yaklaşık 3 saat boyunca hizmet veremediklerini sözlerine ekleyen Page, “O kullanıcıların IP adresini tespit ettik, mahkemede hesaplaşmasını çok iyi biliriz, diğer kullanıcılar da ayarını bilsin” dedi.
Özel basın toplantısı sonunda öfkeden ellerinin titrediği gözlenen Larry Page’in , Google arama motoruna “Google bana kız bul” yazan Türk kullanıcılar ile ilgili ne tür bir önlem alacağı da açıklanmazken bu konu ile ilgili o kişilerle özel iletişim kuracakları hakkında dedikodular aldı başını gidiyor...